Zwanger

Je menstruatie blijft weg en je zwangerschapstest is positief. Gefeliciteerd, je bent zwanger! En wat nu? Misschien ben je wat misselijk en vermoeid, voelde je al dat er iets was. Vaak valt met een positieve test een heleboel op zijn plek. Ook al zijn er genoeg zwangeren die bijna niet geloven dat ze zwanger zijn, juist omdat ze nergens last van hebben.

Wat kun je zelf doen om deze zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen?

  • Slik foliumzuur tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Lees folder.

  • Luister naar je lichaam -> neem rust als je moe bent. Als je je goed voelt blijf dan gewoon doen wat je gewend was te doen. Blijf bewegen en/of sporten, pas eventueel de intensiteit aan.

  • Eet gezond, gevarieerd met genoeg groente fruit en zuivel, maar niet voor 2 personen. Op www.voedingscentrum.nl lees je meer over wat je wel en beter niet kunt eten als je zwanger bent.

  • Ben je erg misselijk probeer dan uit met welk voedsel je het minste last hebt en waar je trek in hebt. Een beetje afvallen is niet erg, maar het mag ook niet te gek worden. Vermijdt stress.

  • Rook niet (link), gebruik geen alcoholische dranken (link) en geen drugs. Neem geen medicatie zonder overleg met huisarts, specialist of ons.

  • Bel ons met je vragen en om rond 8 a 9 weken een eerste afspraak in te plannen of meldt je online aan. Direct aanmelden klik (hier!)

Voor nog meer informatie zie link naar folder Zwanger.

Wil je andere vrouwen helpen om zwanger te worden? Het kan nu! Kijk of je mee wilt doen aan moeders voor moeders op www.moedersvoormoeders.nl. Zij doen ook altijd nog een zwangerschapstest voordat je echt mee gaat doen.