Bob & Lucia Simons

Grote Kamp 100
9461 LM Gieten

Telefoon: 0592-263060
info@verloskundigepraktijksimons.nl

  • Kraamtijd - Wat te regelen?

    Kraamtijd - Wat te regelen?

Wat te regelen?

Aangifte

Binnen 3 werkdagen na de geboorte moet je bij de gemeente waar je kind geboren is aangifte doen bij de burgerlijke stand. Kijk op internet wanneer je hier terecht kunt en/of het op afspraak moet. Neem een identiteitsbewijs en trouwboekje of erkenningsverklaring mee.

Geboortekaartjes

De meeste mensen versturen geboortekaartjes. Controleer de drukproef goed. Zelfs met jaartallen worden fouten gemaakt. Wij vinden het heel leuk om ook een geboortekaartje te krijgen en bewaren ze allemaal. Vind je het leuk om je kaartje op onze facebookpagina of website terug te zien, laat dan even weten dat je hem geplaatst wilt hebben.

Verzekering

Zodra je na de aangifte een Burgerservicenummer voor je kind hebt gekregen, meld je de baby aan bij de ziektekostenverzekering.

Vitamine K en D

Als je borstvoedng geeft, wordt geadviseerd de eerste 3 maanden vitamine K en D bij te geven. Ook voor jezelf is het goed vitamine D aan te vullen om bot-ontkalking te voorkomen. Flesvoeding kinderen hebben ook vitamine D nodig. Wij en de kraamverzorgster zullen je hier verder over informeren.

Huisarts

Deze krijgt bericht van ons of vanuit het ziekenhuis dat er een kind geboren is. Meestal komt hij/zij in de eerste week langs om je te feliciteren en je kind eventueel nog een keer na te kijken.

Consultatiebureau

Nadat de hielprik en gehoorscreening gedaan zijn, komt ongeveer een week later een wijkverpleegkundige bij je langs om papieren op te starten voor het consultatiebureau. De eerste afspraak voor het consultatiebureau wordt je toegestuurd.

Logo Footer

Grote Kamp 100, 9461 LM Gieten 0592-263060
info@verloskundigepraktijksimons.nl