Bob & Lucia Simons

Grote Kamp 100
9461 LM Gieten

Telefoon: 0592-263060
info@verloskundigepraktijksimons.nl

  • Visie

    Visie

Visie

Met onze begeleiding vanuit liefde voor het vak, ervaring, kennis en kunde willen we dat iedere zwangere zich speciaal voelt en goed geïnformeerd, vanuit haar hart samen met haar partner tot de juiste keuzes komt. Zodat moeder en kind de zwangerschap en bevalling met de nodige zorg zo goed mogelijk doorstaan en dat de prille ouders met een goed gevoel terug kunnen kijken op deze wonderbaarlijke belevenis. Wij zijn er voor jou, dichtbij en vertrouwd.

Wij geloven in vrouwen. Wij zien veel fysieke en mentale kracht. Een vrouw heeft van nature alles in zich om een zwangerschap tot goed moederschap te brengen. Als we dicht bij de natuur staan gaat dat proces vanzelf, doe je vanzelf wat goed is voor de ontwikkeling van je kind. Voel je aan wat je nodig hebt; goed zorgen voor jezelf en de veiligheid van een partner, familie die je beschermd en steunt als dat nodig is.

Maar in de huidige maatschappij spelen veel meer factoren mee bij het krijgen van kinderen. Allerlei verwachtingen, vragen en keuzes worden je voorgelegd. Voordat je zwanger wordt zou je moeten stoppen met roken en drinken, wat eigenlijk volgens lifestyle-adviezen iets is waar iedereen mee zou moeten stoppen. Je moet je leven op orde hebben wat betreft wonen, werk en relatie want je kind moet toch in een warm gespreid bedje komen en veilig op kunnen groeien. En als je zwanger bent vliegen de onderzoeksmogelijkheden je om de oren, een kind krijgen is niet niks, hoe komen we te weten of het wel gezond is? Moedertje natuur doet een stukje selectie voor ons waardoor zo'n 10 procent eindigt in een miskraam, hoe verdrietig dat ook is, meestal is dat niet voor niks. Maar dan, wat wil je tijdens de zwangerschap al weten over je kind en als je slecht nieuws krijgt wat is dan de volgende stap? Wordt je gevoed met angst of heb je vertrouwen en voel je vanuit je kern of het goed is, ongeacht wat komt. In onze maatschappij met bijna alles gepland, geregeld en onder controle proberen we garanties te krijgen op een gezond kind. Niemand geeft je die garantie, maar gelukkig weten we dat ongeveer 97% van de kinderen gezond geboren wordt.

Al je keuzes hebben consequenties, maar op basis van wat maak je je keuzes? Vanuit je hart, je vertrouwen, je intuïtie of wordt je keuze bepaald door wat anderen denken en vinden of zouden doen?

Dan heb je nog de wereld aan protocollen en richtlijnen met betrekking tot wat in de ogen van ons verloskundig systeem de beste zorg is voor moeder en kind.

Wij als verloskundigen doen niet altijd wat ons hart ons ingeeft, volgen soms ook eenvoudig de afspraken binnen de zorgketen omdat dat onze beroepsfamilie is waar wij onze veiligheid en bescherming vinden. Door onze jarenlange ervaring in het begeleiden van zwangeren en bevallingen weten wij dat ook veel dingen die niet wetenschappelijk bewezen zijn prima werken en dat uitzonderingen de regels bevestigen. In ons vak kan alles, kinderen krijgen wordt nooit gewoon, blijft een uniek proces en we zullen steeds weer aftasten en doen of regelen wat nodig is. Niets moet, alles mag en open, eerlijke communicatie wijst meestal de beste weg.

Bij dit alles hebben we vertrouwen in moedertje natuur en in de kracht van de zwangere vrouw.

Logo Footer

Grote Kamp 100, 9461 LM Gieten 0592-263060
info@verloskundigepraktijksimons.nl