Bob & Lucia Simons

Grote Kamp 100
9461 LM Gieten

Telefoon: 0592-263060
info@verloskundigepraktijksimons.nl

Bevallen kan voorlopig niet in het Scheper ziekenhuis!

Door gebrek aan kinderartsen is het voorlopig niet mogelijk om in het Scheper Ziekenhuis in Emmen te bevallen. 

We zullen samen naar een oplossing zoeken als dit voor jullie een probleem is. 

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/128795/Niet-bevallen-in-Scheper-Ziekenhuis-Emmen-door-tekort-aan-artsen

Geboorteaangifte

Per 1 december is in Aa & Hunze geboorteaangifte online mogelijk. Wel moeten beide ouders dan in het bezit zijn van een Digi-D. Voor meer informatie zie onderstaande link. 

https://www.aaenhunze.nl/Inwoners_verenigingen/Geboorte_huwelijk_en_overlijden/Geboorteaangifte

Goed nieuws!

Bij Lucia is in juli borstkanker geconstateerd. Zij hersteld inmiddels goed van de operatie en we hebben op 13 september het goede nieuws gehad, dat chemo als nabehandeling niet nodig is. Zij is gestart met hormoontherapie en zal langzaam haar werk samen met Bob weer oppakken. De continuïteit van de praktijk is en zal gewaarborgd blijven. Schroom niet om contact te zoeken voor begeleiding van zwangerschap, counseling en/of kraambed. Wij zijn er voor jullie met zorg op maat! 

 

De juiste keuze!

Ik heb vannacht in mijn droom een paar collega-verloskundigen vermoord. 

Ik hoorde gisteren dat een praktijk uit Assen een nieuwe spreekuurlocatie in Gieten heeft (en ook in Tynaarlo) Waarom?!
Ook zij weten dat de geboortecijfers al jaren dalen en dat alle praktijken schrapen om de concurrentie het hoofd te bieden en niet om te vallen. Met hun komst in Assen inmiddels jaren geleden is het eigenlijk voor alle praktijken rond het ziekenhuis Assen lastig geworden. Er is een balans verstoord.
Sindsdien wordt steeds minder gewerkt aan kwaliteitsverbetering terwijl er steeds meer druk gezet is op verloskundige samenwerkingsverbanden om samen te werken. Dat betekent dat je vooral alleen zorginhoudelijke afspraken mag en kunt maken.
Gedwongen samenwerken met die collega die het kaas van jou boterham eet. En dat moet leiden tot kwaliteitsverbetering en betere zorg voor de zwangeren?
Naar ons idee hoort goede zorg, ook verloskundige zorg, geen geldkwestie te zijn. We willen echt allemaal de beste zorg voor onze zwangeren. Maar als praktijken grenzeloze gebieden hebben waar ze zorg verlenen en dus soms ook ver weg zitten als je ze als zwangere nodig hebt, kun je wachten op ongelukken. En elke spoedsituatie met delay van hulp is er een te veel omdat het om levensbedreigende situaties kan gaan.
Zwangeren die een verloskundige zoeken realiseren zich dat vaak niet. De mooiste website, het leukste praktijkpand, dat cadeautje van een echopakket ter waarde van zoveel....., waar baseer je je keuze op?
Onze kwaliteit, kennis en kunde zit in ons. En we zijn dichtbij, helemaal in Gieten want daar wonen we. We hebben geen eigen praktijkpand maar huren op 5 verschillende plaatsen spreekuurruimte om het jullie gemakkelijk te maken op controle te komen. We maken die echo’s ook, maar we hebben veel meer te bieden.
We nemen ervaring mee van begeleiding van duizenden bevallingen. Misschien hebben wij je wel op de wereld gezet en gezorgd dat je goed geboren werd.
We hebben korte lijntjes, weten wie je bent als je aan bevallen toe bent en weten wat je wensen zijn.
We maken ons zorgen. Wie gaat straks weer om de hoek, zonder hulp een kind krijgen omdat de verloskundige te laat kwam? Terwijl wij heel dichtbij waren?
Zwangeren, aan jullie de taak om verstandige keuzes te maken.

Mijn moordneiging is met het schrijven van dit stuk weer over.
Wij kiezen vooral voor het leven.

Lucia Simons

 

IMG 0604

  • 1
  • 2

Logo Footer

Grote Kamp 100, 9461 LM Gieten 0592-263060
info@verloskundigepraktijksimons.nl